Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Använd hästkastanj mot åderbråck

Nu har jag fått kommentarer om åderbråck från flera och därför tänker jag ägna detta inlägg om just…åderbråck.

Du får det av att väggarna i blodådrorna blivit svaga och utvidgar sig. Trycket i blodådrorna ökar. Oftast är det på grund av gener, hormoner, graviditet och uppstår då i benen.

Varför får man åderbråck, jo av att blodcirkulationen är sämre, vilket händer oftast när vi är mycket stillasittande, äter fel sorts mat eller blir äldre.

Det finns då olika sätt att förebygga åderbråck och det är: motion som förbättrar blodcirkulationen och driver blodet framåt i venerna. Du kan smörja in dig med naturliga oljor som förbättrar cirkulationen, ändra på dieten/kosten, använd inte kläder som sitter åt då det trycker på. Håll benen högt när du sitter ner, massage och naturläkemedel.

Vad som är bra mot åderbråck är hästkastanj. Den som växer här i Sverige, men inte är ätbar. Koka té på barken eller blomma/frö som är urindrivande och blodcirkulerande.

Var försiktig med att inta för mycket då hästkastanj innehåller ett ämne som gör att du kan kräkas och få ont i magen. Ta inte det för ofta. En kopp om dagen tills du känner att det börjat verka. Du kan också göra tinktur på hästkastanj för att lägga på åderbråcket eller i ett glas med vatten för att dricka det istället för té.

Vill du hellre lägga tinkturen på åderbråcket så smörj först med en salva eftersom alkohol torkar ut huden.

Jag anser för att bibehålla våran hälsa eller uppnå bra hälsa behöver vi lära oss mer att använda våra örter vi har här. Allt för ofta beställer vi från andra länder och helt glömt vad som finns att tillgå här. Hur många plockar hästkastanj eller använder björken, pilträdets egenskaper?

Använder du några örter/naturläkemedel för att behandla dig eller din familj?

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan