Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Lymfsystemet

För många år sen började min resa med att äta vegetariskt, ekologiskt, sockerfritt och testade faktiskt att äta glutenfritt i 12 månader. Detta förstod jag att äta hemska färgämnen, socker och sånt som bara drar ner på kroppen är inte bra. När jag senare kom i kontakt med lymfsystemet förstod jag på ett helt annat vis. Kroppen är inte gjord för ett stillasittande liv, med godisätande och tillsatser som ingen känner till vad det egentligen är. Allt fler blir sjuka med migrän, humörsvängningar, inflammationer och andra sjukdomar. Ingen förstår.

Det är inte så konstigt egentligen. Det är ett sätt för kroppen att säga ifrån att ta mig på alvar eller bli sjuk.

Så vad är lymfsystemet för något? Jo, det produceras 2-4l vätska varje dag och då ska överflödig vätska ut som svett eller urin. Lymfan har ingen pump som hjärtat driver blodet i kroppen. Utan lymfan drivs av att du rör på dig och att njurar, lever inte är överbelastade. För lymfvätskan går rakt genom njurarna som tar emot slaggprodukterna och ska rensa. Är de redan överbelastade av färgämnen, tillsatser, kemikalier…

Så vad gör man åt detta?

Känner du att du har övervikt men det är inte fett. Känner du dig plöffsig? Har du kanske ont lite var som i kroppen och dras med inflammationer? Kanske funderar på att operera bort halsmandlarna?

Försök att komma igång med dig själv. Börja med vad du intar för något. Hur du lever.

Du kan göra särskild massage, andra rörelser och använda örter för att rensa ut.

Ta kontakt via mail om du vill ha hjälp

nordenstjarna@gmail.com

Lämna ett svar

Till startsidan